USR, MARX RELOADED (IV)

Numai ce a scăpat Barna porumbelul socialismului pe gura privind miluirea diasporei cu "scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii pe care le obțin pe teritoriul României și reducerea cu 50% a cotei de contribuție la asigurări sociale, pe

Mulți au găsit ca nu este nicio diferență între PSD care miluiește bugetarii și știrbii, votanții lor și USR care îi miluiește pe diasporeni, votanții lor.

Buuun. Ei și unde nu sare Che Guevara revolutionarul de caviar cu vila boierească pe centru și nu mi ți-i zvântură și explică cu elan tovarășesc că ei e proști și nu pricepe ? ce a vrut a spune genialul lider al USR.

Zice Andrei Caramitru: " Multi au sărit in sus la propunerea USR de a oferi facilitați fiscale pentru cei care se reîntorc din diaspora. Ca e cumva discriminatoriu. Va explic un pic mai jos care e treaba.
1. Programul USR include o reducere de taxe pe munca pentru toți. 0 taxe pana la salariul minim, cotele se aplica de acolo in sus. Proiectul asta e doar un add-on "

Acum ori cei are au scris articolul sunt tâmpiți ori inițiatorii proiectului de lege, ca toată lumea a citit și a înțeles că e cu dedicație pt diaspora. În schimb Che Guevara asta zice că merge reducerea de taxe la tot poporu' .

Ei și după aceea detaliază delirant pe încă 4 subpuncte cu tot felul de termeni bombastici da de cădem fulgerați de cunoștințele lui economice.

La urma să explică ce clase profesionale beneficiaza momenta de reduceri fiscale, și ajunge marele economist și la urmatoarea concluzie "au mega-facilitați acum în România: avocații, IT-istii, cei care lucrează in construcții, patronii de restaurante și hoteluri, cei plătiți pe drepturi de autor, cei care își ascund “munca” pe micro-întreprinderi și plătesc doar 2% nu 45%, pensionarii care nu plătesc nici o contribuție (nici măcar sănătatea)" .
Pensionarii care nu plătesc nici o contribuție (nici măcar sănătatea)!?! Nu zău, Sherlock! ?.

Nu sunt atât de specialist în chestii economice ca musiu Caramitru dar după umila mea părere pensionarii nu sunt o categorie profesionala. Ei nu sunt angajați, nu au profesia de pensionari. Mai mult ei nu au ce contribuții să plătească că au plătit de-a lungul vieții, pensia nu este un venit pt o muncă prestată este un drept al omului care a contribuit de-a lungul vieții, către stat ca acesta să îi gestioneze aceste contribuții și să i le returneze sub formă de pensie (evident că nu aceeași opinie am despre pensiile speciale, dar asta e o alta discuție) . Dar cine sunt eu să îl învăț economie pe acest geniu pustiu al economiei.....și delirului lozincard.
Și ăștia cică reprezintă oamenii noi în politică, educați afară, care nu sunt contaminați de metehnele politicienilor vechi.... ? Haida de !

Facebook


Denis Marc

30 Blog postari

Comentarii