Ori crestini buni, ori pierim!


Luati aminte ce va spun: numai Dumnezeu din cer ne salveaza. Priviti in sus, fratilor, nici intr-o parte, nici in alta! Fericirea noastra este sa ramanem aici, unde ne-a nascut Dumnezeu, cu Hristos in brate si in bratele lui Hristos!"

.

"Crestinii trebuie sa fie la locul lor, echilibrati, seriosi si sa nu se dezlipeasca pentru nimic in lume de pamantul strabun in care i-a nascut Dumnezeu. De ce exista tentatia de a pleca in alta tara? Credeti ca, afara de Dumnezeu, ne vrea cineva din lume? Cine isi pune nadejdea in Rasarit si in Apus se inseala amarnic. Numai in Dumnezeu, in smerenia, rabdarea si deviza parintilor nostri ne putem pune speranta. Nu ne-au scos de aici nici turcii, nici tatarii, nici rusii, nici nemtii si nici de acum inainte nu ne va scoate nimeni. Doar Dumnezeu, daca ne vom indeparta de El. Asa ca , treziti-va, luati aminte si, cot la cot cu preotii, cu calugarii, treceti la post, la rugaciune, la spovedanie. Asa trebuie sa fie o tara crestina care poarta Crucea de doua mii de ani. 
Treziti-va, frati romani, pana nu-i prea tarziu! Ori crestini buni, ori pierim. Luati aminte ce va spun: numai Dumnezeu din cer ne salveaza. Priviti in sus, fratilor, nici intr-o parte, nici in alta! Fericirea noastra este sa ramanem aici, unde ne-a nascut Dumnezeu, cu Hristos in brate si in bratele lui Hristos!"

Parintele Ioanichie Balan

253 Vizualizări