Piesa Romaneasca New Age

Piesa Romaneasca New Age, Piesa Romaneasca New Age

Tot pe subiectul cu religia, nu stiu daca ati auzit noua piesa a lui Grasu XXL si Guess Who. Il mai tineti minte pe Grasu XXL care in 2017 a scos o piesa "Lumea noua" cu "ortodoxul" Smiley cu versuri de genul: "faci pasul evolutiv sau ramai la moaste" si "Sunt cetatean roman, tigan, evreu, afgan/Din Iran/Mai degraba pamantean" si "In lumea asta noua granitele-s demodate">> ? Ei bine a scos o piesa nou cu Guess Who de data aceasta (cum am mai zis si mai sus) numita "Doamne ajuta!". Mi-a aparut la recomandate pe YouTube si m-a intrigat titlul, asa ca am dat click pe ea ca sa o ascult... Si ce sa vezi? Niste versuri... Care suna a noua religie mondiala a omului ce are un fel de spiritualitate vaga, nu una dreptmaritoare ca si crestinismul. Se pare ca nu s-au schimbat prea multe intr-un an. O sa va redau cateva din versuri aici si o sa va spun ce am inteles eu din cateva dintre ele:
"Doamne iartă-i că nu știu ce fac" - "Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac. " (Luca 23:34). Exact ca Mantuitorul, insa fraza capata un alt sens atunci cand cand o pui in context alaturi de urmatoarele 2-3-4 versuri:
"Doamne iartă-i că nu știu ce fac
Mulți se roagă, dar nu știu de fapt
Că îndoiala nu e un pacat
Crede și nu cerceta, eu sunt cercetaș" - nu e indoiala un pacat? Cum era cu Petru si cu "putin credinciosule"? Sa avem atata credinta, macar, cat sa zicem: "Doamne, ajuta necredintei mele!"
In continuare avem:
"Dacă te caut, te caut în mine
Ăștia în sutană, știu doar să dezbine
Propagă doar răul sub formă de bine
În mine, în tine și nu scapă nimeni
Frica de sine e grea, gândește, scapă de ea
Dacă te pune să stai in genunchi, atunci e o religie rea" - ce idei avem aici? In primul rand ideea ca pe Dumnezeu il gasim in noi, prin puterile noastre, fara sa fim ghidati de nimeni (de exemplu de un mare duhovnic), apoi se trece la mereu-folosita idee cum ca ca preotii sunt toti rai si stiu doar sa dezbine oamenii (nu-i asa? Ce tot atata separare pe baza de religie, nu? Ce conteaza daca esti ateu, crestin, new ager, musulman, hindus, etc, trebuie sa fim cu totii uniti, nu? Pentru ca asa e bine... Dar ei uita ca insusi Hristos a zis: "Nu am venit sa aduc pace pe pamant, ci sabie". Pentru el invataturile crestine sunt "rau sub forma de bine" si ca "nimeni" nu poate scapa de ideile lor. Mai zice acolo de frica de sine ca si cum ar fi o forma ce te tine inlantuit si apoi ajunge la ideea ca daca o religie te pune sa stai in genunchi atunci e rea. Oare de ce? Raspunsul il stim: pentru ca diavolul uraste smerenia, singura cale prin care putem fi primiti inapoi la Dumnezeu, de aia vrea sa o faca sa para orice altceva, doar smerenie nu: prostie, frica de sine. Vrea sa ni se inoculeze ideea ca suntem demni si ca asa trebuie sa fim si in spiritualitatea noastra, ca si cum am fi pe picior de egalitate, niste prieteni egali cu fortele spirituale in care credem. Diavolul ne vrea mandrii, unul din cele mai grele pacate pentru care el insusi a fost dat afara din Rai, si mangaie intelectul, ratiunea cazuta.
"Nu vreau sa fiu ăla care predică
Dar nici ăla care tot timpul se împiedica
Frică generica în orice biserică
Capul plecat, atmosfera feerică
Mult prea bătrân ca să fac pe robotul" - Analog, cu completarea ca credinciosii din biserica sunt sau fac pe niste mici robotei.
"Totul e invers, nimic normal
Dă-i înainte, dormi liniștit
Doamne ajută, fie ce o fi" - desigur.. Cei "indoctrinati de dogmele bisericii" "dorm linistiti"... Dac-ar stii el...

Apoi vine hook-ul:
"Doamne ajută și fă-i parte
Că ce dă lumea, măi frate
Da-ți-ar domnul fericire
Sănătate la familie" - aici nu am ce zice

Si vine Guess Who, care e ultima strofa si apoi iar vine hook-ul si cu inca o completare interesanta.
Guess Who: "Stiu filmul pe de rost
Vor totul cu orice cost
Totul îi tot la adăpost
Tot nu poți să iei la rost
Peste tot, pe orice post
Ăștia vor să rămâi prost
Aici toate au un folos
Au distrus tot ce e frumos
Parcă n-ai putea să-i vezi și pe ăștia Doamne" - Cine sunt acesti "astia"? Preotii???!!!? Cat despre Dumnezeu... Vede el totul...
"Zi-mi ce a mai rămas curat în oameni
Toți îs împelițați cu tot cu coarne
Învârt totul doar cât bat din palme
Oricât se vaită toți că aoleu
Tot profită hoți în jurul meu
Câta foame, japcă, cât tupeu
Că în rest au toți frică de Dumnezeu, Amin!" - stiu, Guess Who, dar si ipocrizia ta este mare...
"În labirint, din zori până seara
Caut scăparea, car și povara
Singur îți pui întrebarea
Asta e calea
Te apucă jalea
În țara lui alandala
Tu ești schimbarea
Tu ești și spiritul, chipul și asemănarea
Doamne eu nu îmi fac de mântuială
Nu mă rog să-mi ierți încă o greșeală
În genunchi în fiecare seară
Poate-n gând, nu într-o catedrală
Doamne ajută dă-le tu la toți
Să le ajungă, dă-le, doar tu poți
Fericire, fă-i și sănătoși
Mulți se roagă, dar nu-s credincioși" - se pare ca liricistul nostru se vede prins intr-un fel de Matrix din care cauta scaparea, pacat ca nu o sa o gaseasca daca evita Biserica adevarata a Dumnezeului Viu... Noi suntem "spiritul", chipul si asemanarea, dar oare ce intelege el prin astea? ... Domnul Guess Who zice ca nu se roaga ca sa primeasca iertare, probabil pentru ca se vede destul de matur cat sa isi ia singur toate consecintele asupra sa, nu? Se roaga in gand vazandu-se pe sine (tot in gand, ca deh, e greu de pus in practica) in genunchi in timp ce se roaga. "Fatarnicilor!" - spune Hristos. Nu intr-o catedrala? Vorba aia: "Vrem spitale, nu catedrale!". Avem niste urari de bine, sa ii binecuvinteze Dumnezeu pe toti, insa... "Multi se roaga, dar nu-s credinciosi" - si asta vrea sa insemne ca atitudinea asta e buna?
"[Hook]
Doamne ajută și fă-i parte
Că ce dă lumea, măi frate
Da-ți-ar domnul fericire
Sănătate la familie
Doamne ajută și fă-i parte
Că ce dă lumea, măi frate
Da-ți-ar domnul fericire
Sănătate la familie" - n-am ce zice aici.

Urmeaza un outro:
"[Outro]
De la Stela de aici din cartier
Să mă dai pe Youtube să-mă vadă toată lumea
Sănătate fratilor
Frate bucura-v-ar Dumnezeu" - care Stela, oricum?!

In concluzie, asta este piesa. Daca vreti sa o ascultati in intregime si sa o comentati si voi aici, atunci aveti aci link-ul de la piesa: https://www.youtube.com/watch?v=27rnqrsHB0w

Probabil aceasta va deveni noua deviza a oamenilor in viitorul apropiat, acesta este crezul noii religii a Antihristului.
Grasu XXL este un personaj interesant, nu doar prin faptul ca spune astfel de lucruri in piese, spre deosebire de ceilalti "artisti" care nu vorbesc despre asemenea subiecte pe piesele lor care apar la radio (putem zice ca Grasu XXL este un om diferit fata de restul vedetelor de carton de la radio), ci si prin faptul ca "acum s-a trezit", adica in trecut era un rapper underground care nu aparea pe radio (asta pana prin 2008-2009, atunci incepand sa isi schimbe stilul si sa apara pe radio si la posturile muzicale de televiziune) care a trecut printr-o perioada de liniste atunci cand s-a comercializat si scotea piese mainstream, pentru mase, neabordand prea mult mesaje importante, insa de prin 2016 pare ca se intoarce iar la stilul ala in care are de spus chestii. De aia si fanii rap l-au numit ipocrit: "Ai tacut atata vreme si acuma te dai erou?". Interesanta si ce parere are tipul legat de teoriile conspiratiei. Edificator este acest exemplu: la un concert din 2017-2018, nu stiu daca nu cumva la Neversea-ul de anul asta, daca nu ma insel, a spus "Muie PSD" pe scena si la scurt timp a ramas scena fara curent si nu mergea aparatura disponibila pentru a performa mai departe. Apoi a zis, ori acolo, ori intr-o declaratie publica la stiri sau pe Facebook (ori amandoua, de ce nu, doar ca nu mai tin minte exact) ca el crede ca totul a fost o coincidenta si sa nu o dam in "teoria conspiratiei". Deci da... Asta este omul nou.

O ultima chestie interesanta de analizat ar fi ca acest Grasu XXL a mai aparut pe o piesa sugestiva numita "Luca 18:16" a rapper-ului DOC (alaturi de inca un alt rapper numit Nwanda). Titlu sugestiv, facand referinta la pasajul biblic din evanghelia lui Luca, capitolul 18, versetul 16 care zice: "Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia.". Deci ati inteles aluzia: trebuie sa lasam copiii sa vina la ei. Sunt zise niste chestii interesante si pe piesa aia, daca vreti sa o ascultati. Vi-o dau aici: https://www.youtube.com/watch?v=9LlOBQQfZ0c

In rest, doar de bine doresc tuturor, Dumnezeu sa ne ajute!
Doamne ajuta!


RogojanAlexCristian

35 Blog postari

Comentarii
Dorel Badiu 6 yrs

MULTI ANI IN BUNASTARE VA DORESC ! https://www.docdroid.net/DU8HBBM;
Se spune că atunci când Dumnezeu a făcut lumea a împărțit fiecărui popor o țară... După un timp, la Poarta Raiului a bătut cineva. Dumnezeu a deschis poarta și a întrebat... https://docdro.id/IccuvCY;
- Cine sunteți voi și ce vreți?
- Doamne, suntem un popor fără țară. Pe noi ne-ai uitat..., nu ne-ai ales niciun loc! https://www.docdroid.net/4QnywJo;
- Nu v-am uitat. Vă așteptam la mine să vă spun că vouă o să vă dau Țara Mea să aveți grija de ea și să o înfloriți. https://docdro.id/f56OSAz;
- Îți mulțumim, Doamne, dar cum să numim această țară?
- Să-i spuneți ROMÂNIA! https://docdro.id/dgmqMnS ;
- De ce România, Doamne?
- Pentru că România înseamnă OM DIN RAI! Așa am gândit EU pentru voi. https://www.csid.ro/health/sanatate/diabet-zaharat-de-tip-i-simptome-complicatii-tratament-12642736 ;
Aici aveti casa DVS. de Restabilire a Sănătății, are 298 mp=9cam, Teren 5900 mp, în zona Curtea de Arges, o VAND cu 50.000 Euro sau o schimb cu 4-3 cam. în Bucuresti.
https://www.docdroid.net/DU8HBBM ;
Terapeut Badiu Dorel 0784376111; 0765665152;
Translator. http://translate.google.com.ua/?hl=ro ;

 
 
Dorel Badiu 6 yrs

Sarbatori FERICITE, imbelsugate, în BUNASTARE Craciun fericit si un An Nou plin de bucurii! Sanatate si noroc!
Timpul, este același ptr Bogat și ptr Sărac tot 24 de ore, MODUL DE FOLOSIRE FACE DIFERENȚA. https://docdro.id/dgmqMnS ;
MULTI ANI IN BUNASTARE VA DORESC ! https://www.docdroid.net/DU8HBBM;
Se spune că atunci când Dumnezeu a făcut lumea a împărțit fiecărui popor o țară... După un timp, la Poarta Raiului a bătut cineva. Dumnezeu a deschis poarta și a întrebat... https://docdro.id/IccuvCY;
- Cine sunteți voi și ce vreți?
- Doamne, suntem un popor fără țară. Pe noi ne-ai uitat..., nu ne-ai ales niciun loc! https://www.docdroid.net/4QnywJo;
- Nu v-am uitat. Vă așteptam la mine să vă spun că vouă o să vă dau Țara Mea să aveți grija de ea și să o înfloriți. https://docdro.id/f56OSAz;
- Îți mulțumim, Doamne, dar cum să numim această țară?
- Să-i spuneți ROMÂNIA!
- De ce România, Doamne?
- Pentru că România înseamnă OM DIN RAI! Așa am gândit EU pentru voi. https://www.csid.ro/health/sanatate/diabet-zaharat-de-tip-i-simptome-complicatii-tratament-12642736 ;
https://www.docdroid.net/DU8HBBM ;
LA MULȚI ANI, COLȚ DE RAI!
LA MULȚI ANI, PATRIA MEA! Dorel Badiu