Ce este Alternativa pentru Demnitate Națională - ADN ?

#adn este o stare de spirit, un mod diferit de a face politică, o implicare în viaţa publică, o asumare de responsabilități pentru binele comunității, o interacțiune cu ceilalți membri ai ADN, dar mai ales cu intreaga societate.

ADN înseamnă politica făcută cu bucurie, optimism, altruism, deschidere, entuziasm, autenticitate, originalitate, creativitate, libertate de exprimare, viziune, solidaritate, empatie, transparență, asumare, consens, patriotism, atașament față de valorile fundamentale ale poporului român și ale umanității în general.

ADN înseamnă o evoluție constantă internă, atât ca structură, filozofie, proiecte și politici publice, cât și la nivel individual, prin încurajarea fiecarui membru ADN și crearea cadrului optim de dezvoltare, evoluție și atingerea potențialului maxim al fiecăruia ca personalitate individuală, unică.

ADN reprezintă o organizație vie, într-un continuu proces de evoluție, adaptare, inovare și reinventare, în jurul principiilor fundamentale care au stat la baza înființării sale, egalitate, transparență, meritocrație, solidaritate, responsabilitate, libertate de exprimare, diversitate, apărarea drepturilor fundamentale ale umanității și a identității și intereselor poporului român, în interiorul și în afara granițelor țării.

În acest spirit, ADN este „partidul mesei rotunde”, deoarece la fiecare nivel ierarhic există o echipă de coordonare formată din coordonatori cu drepturi egale și responsabilități diferite în funcție de competențele fiecăruia și de domeniul în care poate da maxim de randament.

În interiorul ADN fiecare membru are o voce unică, determinate de gradul de implicare și de competențele fiecăruia. Vocea oricărui membru are greutate direct proporțională cu implicarea și activitatea politică, și relevanță în funcție de pregătirea profesională și activitățile specifice în domeniile respective în cadrul grupurilor de lucru în interiorul ADN. Fiecare are sprijinul și cadrul cel mai favorabil pentru a-și gândi propria carieră politică și a evolua în ritmul propriu fără a intra în conflict cu alți membri și fără a depinde de deciziile unor „șefi” subiectivi și nu întotdeauna bine intenționați.

image