Ce este Alternativa pentru Demnitate Națională - ADN ?

#adn este o stare de spirit, un mod diferit de a face politică, o implicare în viaţa publică, o asumare de responsabilități pentru binele comunității, o interacțiune cu ceilalți membri ai ADN, dar mai ales cu intreaga societate.

ADN înseamnă politica făcută cu bucurie, optimism, altruism, deschidere, entuziasm, autenticitate, originalitate, creativitate, libertate de exprimare, viziune, solidaritate, empatie, transparență, asumare, consens, patriotism, atașament față de valorile fundamentale ale poporului român și ale umanității în general.

ADN înseamnă o evoluție constantă internă, atât ca structură, filozofie, proiecte și politici publice, cât și la nivel individual, prin încurajarea fiecarui membru ADN și crearea cadrului optim de dezvoltare, evoluție și atingerea potențialului maxim al fiecăruia ca personalitate individuală, unică.

ADN reprezintă o organizație vie, într-un continuu proces de evoluție, adaptare, inovare și reinventare, în jurul principiilor fundamentale care au stat la baza înființării sale, egalitate, transparență, meritocrație, solidaritate, responsabilitate, libertate de exprimare, diversitate, apărarea drepturilor fundamentale ale umanității și a identității și intereselor poporului român, în interiorul și în afara granițelor țării.

În acest spirit, ADN este „partidul mesei rotunde”, deoarece la fiecare nivel ierarhic există o echipă de coordonare formată din coordonatori cu drepturi egale și responsabilități diferite în funcție de competențele fiecăruia și de domeniul în care poate da maxim de randament.

În interiorul ADN fiecare membru are o voce unică, determinate de gradul de implicare și de competențele fiecăruia. Vocea oricărui membru are greutate direct proporțională cu implicarea și activitatea politică, și relevanță în funcție de pregătirea profesională și activitățile specifice în domeniile respective în cadrul grupurilor de lucru în interiorul ADN. Fiecare are sprijinul și cadrul cel mai favorabil pentru a-și gândi propria carieră politică și a evolua în ritmul propriu fără a intra în conflict cu alți membri și fără a depinde de deciziile unor „șefi” subiectivi și nu întotdeauna bine intenționați.

image
 • Îmi place
 • Ador
 • HaHa
 • WoW
 • Trist
 • Furios

Astăzi, la o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, ne regăsim la fel de dezbinați și preocupați de orice altă temă, mai puțin de onorarea și respectarea memoriei înaintașilor noștri

• Sărbătorirea celor o sută de ani de la revenirea românilor din Transilvania alături de propriul popor, în granițele României Mari, este un moment care dă frisoane unei clase politice dâmbovițene speriate de Ungaria și șantajate de UDMR, unealta acesteia în politica românească.
Nu veți vedea manifestări de sărbătoare organizate de niciun partid parlamentar, nicio ședință solemnă, nicio cuvântare patriotică de la Cotroceni, tot așa cum a fost trecut sub tăcere tot Anul Centenarului. În 2018 am avut parte numai de scandal și instabilitate politică. Anul 2020 și această zi atât de importantă pentru românii de pretutindeni, nu numai din Transilvania, ne găsește la fel de dezbinați și preocupați de orice altă temă, mai puțin de onorarea și respectarea memoriei înaintașilor noștri care au înfăptuit ce astăzi este de neimaginat.

Poate dintr-un complex, conștienți fiind că nu se ridică nici la genunchii înaintașilor noștri, dar sigur din complicitate, lașitate, superficialitate și oportunism, politicienii de astăzi se feresc să aducă omagiu celor care au creat România Mare.

Statul modern român are nevoie astăzi, la o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, de o clasă politică puternică, solidară și coerentă atunci când sunt în joc interesele fundamentale ale națiunii. Influența tot mai mare a Ungariei și ingerințele ilegale, în afara oricăror uzanțe diplomatice internaționale, în viața economică, socială și culturală a Transilvaniei trebuie să primească un răspuns ferm din partea României.

ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională își reafirmă în această zi sfântă pentru români angajamentul total în conservarea, protejarea și afirmarea identității și a suveranității naționale.

La mulți ani, România! Ani mulți în bunăstare și unitate tuturor românilor din țară sau din afara granițelor țării!

image
 • Îmi place
 • Ador
 • HaHa
 • WoW
 • Trist
 • Furios

ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NAȚIONALĂ - ADN
Plecând de la situația politică actuală, de la înțelegerea total greșită a adevăratelor clivaje ideologice la nivel european și internațional, de la lipsa de încredere în actualele partide politice care se transpune într-o prezență tot mai scăzută la vot, într-o dezangajare tot mai mare a cetățenilor față de problemele societății și într-o lipsă de reprezentativitate a decidenților politici, Alternativa pentru Demnitate Națională propune soluții concrete și o reașezare a dezbaterii politice.
Alternativa pentru Demnitate Națională este un proiect nou pe scena politică, inovator, atât din punct de vedere ideologic, cât și din punct de vedere organizatoric și funcțional, fiind primul proiect politic la nivel european care își propune să reinventeze toate mecanismele interne ale unui partid clasic, tradițional, folosind cele mai noi tehnologii IT.
Din punct de vedere al ideologiei și al orientării activității politice, ADN își propune să fie de la bun început, asumat, alternativa pentru tot ce a însemnat clasa politică actuală. Prin urmare, va refuza orice colaborare de tip alianță cu partide care au fost la guvernare din decembrie 1989 până astăzi.
ADN are cinci principii primordiale de funcționare, nenegociabile, obligatorii pentru toți membrii săi, principii care vor sta la baza activității Alternativei:
1. Principiul atașamentului față de valori. Cei care aderă la principiile și valorile ADN vor ști de la bun început că acestea nu sunt negociabile, sunt obligatorii pentru toți membrii săi indiferent de funcții, de vechime sau de amplitudinea vocii sale. De asemenea, fiecare membru ADN trebuie să arate atașament față de valorile naționale, de tradiții, cultură și istoria României, să fie permanent preocupat de protejarea și afirmarea acestora.
2. Principiul respectului reciproc și al cooperării. Alternativa pentru Demnitate Națională propune un alt mod de a face politică, bazat pe dialog, pe dezbatere constructivă, pe confruntarea democratică între idei, argumente și proiecte. Romania are nevoie de cooperare pe marile teme naționale. Conflictul permanent, violența de limbaj, agresivitatea în acțiunea politică, lipsa oricăror punți de comunicare între putere și opoziție fac ca România să stagneze și chiar să facă pași înapoi în domenii vitale precum sănătatea și educația.
În interiorul ADN, au fost gândite mecanisme pentru a maximiza capacitatea fiecărui membru de a-și exprima punctul de vedere și de a interveni în orice moment în dezbaterile interne, de a propune teme și soluții. Fiecare membru ADN are propria voce, amplitudinea și relevanța acestuia fiind direct dependentă de activitatea politică și de domeniile fiecăruia de competență.
3. Principiul egalității de șanse. Atât în interiorul său, dar și în societatea pentru care ADN militează, barierele de orice fel în calea afirmării fiecărui individ conform potențialului și a efortului propriu trebuie să dispară. ADN crede cu tărie și susține cu toată convingerea egalitatea de șanse între toți cetățenii acestei țări, indiferent cărei minorități i-ar aparține aceștia.
4. Principiul competenței. Organizarea internă a ADN, reinventarea mecanismelor de implicare, cooperare și afirmare a membrilor cu ajutorul unei platforme digitale care folosește cele mai noi tehnologii din domeniul IT, fac ca ca fiecare membru al ADN să aibă o voce distinctă, proprie, diferită de a celorlalți, în funcție de activitatea sa, dar și în funcție de competențele sale dovedite și validate de ceilalți membri. Evaluarea și promovarea fiecărui membru ADN se fac într-un mod obiectiv și transparent, în baza unor criterii clare, valabile pentru absolut toți membrii. Fiecare membru ADN va ști în timp real care-i este vocea și se va putea evalua singur în comparație cu ceilalți membri.
5. Principiul transparenței. Una dintre cele mai importante și revoluționare tehnologii folosite este tehnologia blockchain. Cu ajutorul acesteia, toate datele rămân înregistrate pentru totdeauna, nu pot fi modificate și vor asigura transparența maximă în tot ce înseamnă activitatea ADN, finanțarea activității, evaluarea și promovarea membrilor. Fiecare membru va avea acces toate informațiile care țin de activitatea sa, a organizației din care face parte și va putea solicita oricând informații suplimentare.
ADN se angajează total în reconstruirea demnității naționale, cu toate componentele acesteia, plecând de la convingerea că demnitatea unui popor este suma demnităților individuale ale cetățenilor săi.
Demnitatea unei națiuni se construiește prin recuperarea, promovarea și reafirmarea valorilor naționale. ADN crede în viabilitatea Uniunii Europene atâta timp cât aceasta respectă și protejează identitățile naționale. „Unitate în diversitate” trebuie să devină mai mult decât un slogan, trebuie să-și intre în drepturi ca acord ferm între statele care aleg să meargă înainte pe drumul consolid cooperării europene.

image
 • Îmi place
 • Ador
 • HaHa
 • WoW
 • Trist
 • Furios