Ortodoxia
Ortodoxia

Ortodoxia

1523 Membri

MARE EȘTI, DOAMNE!

.
În Constanța asistăm la un fenomen de rezistență duhovnicească unic în țară.

Slavă Domnului că Vlădica Teodosie rezistă la cazanele de lături pe care presa revoluționară i le aruncă zilnic pe straiele arhierești.

AXIOS!

(Imaginea era de la o Bobotează din anii trecuți. Am preluat două 'proaspete' de pe pagina purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. Eugen Tănăsescu, realizate de Vali Vadanoiu)

image
image

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române:

”Au avut loc niște concerte al căror conținut s-a dovedit a fi neadecvat… orchestră cu instrumente, de exemplu, care a cântat în Biserică. În spațiul ortodox, spre deosebire de spațiul catolic, nu se folosesc instrumente în Biserică. Adică, rigoarea ortodoxă presupune păstrarea cu fidelitate mai accentuată a tradiției liturgice. Asta înseamnă că spațiul bisericii rămâne rezervat slujbelor religioase.”

Din păcate, aceste concerte cu conținut neadecvat continuă și anul acesta, ignorând hotărârea Sfântului Sinod al BOR din februarie 2018.

"În învăţătura creştină, moartea nu este pierdere. Ai noştri, martirii, sunt eroi, măcar că i-au spintecat şi le-au tăiat capetele. Dar nu au murit, ci, din contra, s-au adăugat la veşnicie. Pentru că viaţa pe pământ nu e altceva decât pregătirea pentru cealaltă viaţă. Cum zice Mantuitorul: “Şi a trecut de la moarte la viaţă!”. Auziţi? Viaţa e dincolo, şi noi asta facem, trecem dinspre moarte spre viaţă…"

Pr. Arsenie Papacioc

image