tecunosc tecunosc
    #satta #best #online #escort #bajrangidham
    Căutare Avansată
  • Conectează-te
  • Înregistrare

  • Modul de noapte
  • © 2023 tecunosc
    Despre • Contacteaza-ne • Dezvoltatori • Politica de confidențialitate • Termeni de utilizare • Restituire • Tutoriale

    Select Limba

  • English
  • Arabic
  • Dutch
  • French
  • German
  • Italian
  • Portuguese
  • Russian
  • Spanish
  • Turkish
  • Romanian

Evenimente

Browse Events Evenimentele mele

Blog

Browse articles

Market

Anunțuri recente

Pagini

Paginile mele Pagini preferate

Mai mult

Forum Explorați Postări populare Jocuri Tutoriale Locuri de munca Oferte Strângeri de fonduri
Evenimente Market Blog Paginile mele Vezi tot
Gheorghe Zamfirache
User Image
Drag to reposition cover
Gheorghe Zamfirache

Gheorghe Zamfirache

@Zamfirache
  • Cronologie
  • Grupuri
  • Îi place
  • Prieteni 17
  • Fotografii
  • Videoclipuri
  • Produse
17 Prieteni
1,180 postari
Bărbat
image
image
image
image
image
image
Mai multe informatii
Gheorghe Zamfirache
Gheorghe Zamfirache
22 S ·Translate

Prea multe cuiburi se cred diamante...

Îmi place
Comentariu
Distribuie
avatar

Gheorghe Zamfirache

"... Gândiţi-vă cât timp pierdeţi cu oameni care nu vă înţeleg, câtă afecţiune risipiţi pentru oameni care nu simt, iar pentru acei foarte puţini care vă sunt adevăraţi fraţi, nu găsiţi decât câteva minute, câteva zâmbete, câteva vorbe goale.
... Tot ce e mai bun în noi dăm oamenilor care nu au ce face cu darurile noastre."

(Mircea Eliade)
1
Îmi place
· Reply · 1666248582

Ștergeți comentariul

Sunteți sigur că doriți să ștergeți acest comentariu?

Gheorghe Zamfirache
Gheorghe Zamfirache
22 S ·Translate

Oare ce se va întâmpla după înmormântarea ta?

La câteva ore după inmormantarea ta plânsetele se vor opri, iar familia ta se va așeza împreună cu prietenii la o masă unde vor mânca și vor bea. Unii la masă vor discuta tot felul de evenimente curente.

Prieteni și cunoștințe vor suna familia ta şi isi vor cere scuze că nu au putut să ajungă la înmormantare având altceva mai important de făcut. Unii la masă vor face deja planuri pentru weekendul ce le stă înainte. După ce se vor ridica de la masă unii membri ai familiei vor aduce in discuție faptul că au contribuit mai mult decât alții la inmormantare.

În următoarele zile si săptămâni telefonul tău va suna ocazional, si vei mai primi mesaje pe rețelele de socializare de la oameni care nu au realizat încă decesul tău.
La locul de muncă şeful tău va căuta un om care să te înlocuiască, iar după alte câteva zile, copiii tăi, rudele tale, se vor întoarce la școală sau la locul de muncă pentru că plansul si durerea vor trece. După o lună de zile partenerul tău, soția, soțul, se va uita la televizor la o comedie şi se va amuza. Viața prietenilor tăi, a colegilor si a familiei tale se va intoarce la normal, iar incet încet vei fi uitat.

Noi știri si noi evenimente vor apărea, iar traficul spre locul tău de muncă va fi la fel. Concertele si activitățile sportive in orașul tău se vor desfășura normal, iar slujbele la biserică vor incepe la aceeași oră. La un an după moartea ta va fi prima mare amintire, dar într-o clipită vor trece următorii ani și tot mai puțini își vor mai aminti de tine.

Poate, într-o zi, uitându-se la niște poze, un prieten își va aminti de tine, şi peste ani, din comunitatea ta, din sute de oameni cu care ai făcut cunoștință, poate va mai exista o persoană care își va mai aduce aminte de tine câteodată.

Acum gândește-te, dacă oamenii te uită atât de ușor, pentru cine te tot îngrijorezi? Din cauza cui te frămânți şi de ce te tot gândești mereu la ce zic oamenii despre tine?

Motto: Traieste viata in bine si nu lasa raul sa te conduca ci pe DUMNEZEU!

image
Îmi place
Comentariu
Distribuie
Gheorghe Zamfirache
Gheorghe Zamfirache
23 S

image
Îmi place
Comentariu
Distribuie
Gheorghe Zamfirache
Gheorghe Zamfirache
25 S

image
Îmi place
Comentariu
Distribuie
Gheorghe Zamfirache
Gheorghe Zamfirache
35 S ·Translate

Ultima grădină zoologică umană a fost organizată acum 64 de ani, în țara de unde vine azi lumina pentru toată Europa. Copilul din fotografie, foarte probabil, trăiește și asistă in continuare la "civilizația" de pe bătrânul continent.

Pe 17 aprilie 1958, Belgia a deschis târgul mondial, care includea o „grădina zoologică umană” cu bărbați, femei și copii de culoare în „condițiile lor natale” în Congo, pe atunci o colonie belgiană.

Oamenii folosiți au fost abuzați și batjocoriți de privitorii albi, care au aruncat bani și banane peste gardul de bambus pentru a încerca să provoace o reacție.

Congolezii de la expoziție, precum și muncitorii congolezi de la târg, au rămas într-o clădire izolată, în spații de cazare înghesuite cu restricții de primire a vizitatorilor sau de a putea ieși, până la încheierea târgului, în octombrie, adică o jumatate de an de închisoare, doar pentru delectarea "civilizaților" belgieni. Asta în condițiile în care in Congo, colonialismul belgian a ucis între 8 și 15 milioane de oameni.

Grădini zoologice umane au fost organizate de la începutul secolului XX în locuri precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Norvegia, Franța, Spania(chiar în parcul Retiro).

Ca să știți cine ne cere nouă, azi, să îngenunchem.

image
Îmi place
Comentariu
Distribuie
avatar

adyyon

O spun pentru nu ştiu a câta suta oară: cea mai valoroasă scriere în proză în limba română, atât de valoroasă că atinge supranaturalul, este Harap Alb. Harap Alb nu e o „bucată” din manual pe care să o analizăm în clasă ca apoi să o uităm. Harap Alb este horoscopul nostru ca neam, destinul nostru proiectat sub forma unui roman parabolic în perspectivă istorică. Scris de un învăţător nu cu prea multă învăţătură. Cu geniu.
Şi pe noi ne-au povăţuit părinţii să ne ferim de omul roş (roşu nu atât fizic, mai degrabă ideologic), iară mai ales de cel spân (nu neapărat de păr ci pleşuv de calităţile umane), dar noi, ca şi Harap Alb, dintr-o cumsecădenie rău înţeleasă şi catastrofal aplicată nu i-am ascultat: i-am primit pe nemernici în casă unde ei s-au făcut stăpâni şi pe noi robii lor, şi aşa am dus-o sute de ani şi o mai ducem şi acum, slugi în propria bătătură.
Un singur exemplu din chiar acest moment, caz care nu că frizează absurdul dar trece mult dincolo de absurd. Gazele din Marea Neagră sunt ale noastre. Noi însă suntem obligaţi – nu ştim niciodată precis de către cine şi nici în virtutea căror norme – să le dăm lor, care n-au nici strop de mare nici gură de gaz, ca apoi noi să le cumpărăm de la ei foarte scump.
Harap Alb îi ia cu el pe Flămânzilă, Setilă, Gerilă, simţindu-i ca alter-ego-uri ale sale. Tot aşa, în realitate acestea sunt ipostaze ale noastre. Noi avem de la Dumnezeu condiţii că putem hrăni întregul continent dar suntem aduşi în stare de a urla de foame şi sute de mii dacă nu milioane de copii de-ai noştri se culcă flămânzi, avem cea mai pură şi abundentă apă dar suferim de sete şi câmpurile ni se uscă de secetă, avem lemne din belşug, cărbuni, petrol, gaze cu care să facem foc dar degerăm de frig.
Cea mai odioasă crimă care se comite asupra noastră şi pe care noi n-o sesizăm în toată infernala sa alcătuire e însă ştergerea identităţii. Pentru că uzurparea identităţii este de fapt tema romanului simbolic al lui Creangă. Să nu mai ştim cine suntem, să ajungem să declarăm că noi n-avem nici o legătură cu Craiul, că nu noi ci asupritorii noştri sunt descendenţii lui, drept care tot ce e al nostru e normal să le fie „retrocedat” lor.
Harap Alb, cu naivitatea lui, cu suferinţele lui, cu umilinţele lui, cu toate adversităţile pe care e pus să le înfrunte, toate având rostul de a-l suprima, e poporul român.
Dar şi cu ce se întâmplă în final.
***
Harap Alb e nu doar un roman parabolic: este un roman iniţiatic. Şi ca să vedeţi că nu exagerez. Formularea Harap Alb nu se mai află nicăieri în literatura modernă, nici română, nici universală decât aici la Creangă. Dar, „a înălbi un arab”, „a face un harap alb” (aithiopa smihein) este o expresie moştenită de la filosoful grec Zenon (anii 300 îH), cunoscută din scrierile lui Cicero şi Plutarh care o reproduc. Că Ion Creangă nu a citit pe Cicero şi pe Plutarh e mai mult decât sigur. Şi totuşi, el cunoaşte formularea şi o scoate în relief ca definind cea mai odioasă, mai revoltătoare măsluire ce se poate imagina. El a primit-o pe alte căi decât cele cărturăreşti, numai că asta e o altă poveste, sau, dacă o asociaţi cu Harap Alb, alt roman.
Îmi place
· Reply · 1658508179

Ștergeți comentariul

Sunteți sigur că doriți să ștergeți acest comentariu?

avatar

adyyon

https://www.activenews.ro/opin....ii/Miron-Scorobete-V
Îmi place
· Reply · 1658579847

Ștergeți comentariul

Sunteți sigur că doriți să ștergeți acest comentariu?

Încărcați mai multe postări

Unfriend

Ești sigur că vrei să te împrietenești?

Raportează acest utilizator

Modificați oferta

Add tier








Selectați o imagine
Delete your tier
Are you sure you want to delete this tier?

Opinii

Pay By Wallet

Add New Address

Delete your address

Are you sure you want to delete this address?

Alertă de plată

Sunteți pe cale să cumpărați, doriți să continuați?

Solicitați o rambursare