Rapper-ul Cedry2k și Haarp Cord au concertat îmbrăcați în tricourile care au fost interzise recent de Institutul "E

https://www.activenews.ro/stiri-social/Rapper-ul-Cedry2k-si-Haarp-Cord-au-concertat-imbracati-in-tricourile-care-au-fost-interzise-recent-de-Institutul-Elie-Wiesel-.-Sute-de-tineri-au-cantat-melodii-pe-versuri-de-Radu-Gyr-130569

„România Furată” este albumul ce urma să fie lansat pe 31 octombrie în Club Colectiv. În noaptea de vineri 30 octombrie 2015 clubul din fosta hală a fabricii Pionierul era mistuit de flăcări în timpul concertului trupei „Goodbye to Gravity”.
 
După patru luni, pe 28 februarie a avut loc lansarea albumului, în Club Control din București.
 
Cedry2k, dar și alți artiști ce au concertat în Club Control au purtat tricouri cu chipul poetului Radu Gyr. Tricouri asemănătoare au fost retrase de la vânzare de magazinul "Legende Vii", după ce Institutul "Elie Wiesel" i-a acuzat pe administratori de încălcarea legii 217/2015.
 
Mai mult, unul din administratorii magazinului este urmărit penal pentru încălcarea articolului 5 din Legea amintită.
 
Motto-ul magazinului, identic cu titlul poeziei scrise de Radu Gyr, "Ne vom întoarce într-o zi", a fost considerat instigator de către Institutul "Elie Wiesel" și a fost și el retras.
 
În concert, Cedry2k a intepretat cântecul "Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane", pe versurile poeziei omonime a aceluiași poet.
 
 

RogojanAlexCristian

35 Blog postari

Comentarii