PE CINE DERANJEAZA ADEVARUL DESPRE EXPERIMENTUL PITESTI?

Vedeti vreo asemanare intre afirmatiile sefului Securitatii comuniste din anii ’50 – “anticomunistii intodeauna au fost rude apropiate cu fascistii” si afirmatiile recente ale “istoricului” Hodor despre victimele experimentului Pitesti – „legionarii ăia drepți și buni er

In lumina ultimelor minciuni si intoxicari ordinare lansate in spatiul public despre experimentul Pitesti, ne putem intreba: oare pe cine deranjeaza ADEVARUL despre ce s-a intamplat la Pitesti, de a fost nevoie sa se puna in miscare masinaria de propaganda neo-marxista? Si ne mai putem intreba, legat de cei doi pseudo-cercetatori – tovarasii Mihai Demetriade si Madalin Hodor: cat de jos poti sa decazi, ca istoric si mai ales ca om, batandu-ti joc de adevarul istoric despre trecutul nostru si aruncand cu noroi in memoria unor martiri anticomunisti?...„Niște căcați cu ochi care se torturau între ei pentru un blid în plus” – așa îi numește istoricul Mădălin Hodor, cercetător în cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), pe tinerii care au căzut victime oribilului experiment stalinist de la Pitești.

Asta după ce zilele trecute un alt colaborator al CNSAS, Mihai Demetriade, ne spunea că „noțiunea de experiment este hiperbolică, a fost o acțiune”, că acest oribil experiment „nu a avut origine sovietică, ci legionară” și că „victimele erau complice”. Și tot Mihai Demetriade afirma că toate filmele despre ororile de la Pitești ar fi „un fake news istoric de proporții”.

Numai că realitatea că Piteștiul a fost un spațiu criminal de exterminare unde ocupantul sovietic a pus în aplicare tehnicile de dezumanizare enunțate de Makarenko este recunoscută și fundamentată de întreaga istoriografie românească și internațională, inclusiv de cercetarile ale cercetatorilor onesti din I.I.C.C.M.E.R. de dupa Revolutie.

Daca tot vorbim despre experimentul Pitesti, sa cercetam putin originile acestuia, pentru a nu cadea prada acestui tip de minciuni ordinare si intoxicari mizerabile, lansate la comanda in spatiul public, la momentul potrivit.

Ati auzit de Alexandru Nicolschi – calaul elitei romanesti anticomuniste? Acesta a condus Securitatea comunista intre anii 1948-1961, in perioada de cea mai crunta teroare, in care sute de mii de romani anticomunisti au fost aruncati in zeci de inchisori si lagare, torturati, umiliti, infometati si omorati. Nicolschi, pe numele sau adevarat Boris Grunberg – evreu rus de origine, a fost trimis ca agent NKWD/KGB in Romania de la Moscova, sa ajute la implantarea cu forta a comunismului in tara noastra. In calitate de sef al Securitatii, Nicolschi a orchestrat ingenuncherea fizica si morala sistematica a elitelor societatii romanesti si a tuturor celor care refuzau sa primeasca comunismul impus cu forta de sovietici. A primit permanent ordine si indicatii pretioase din partea regimului sovietic, experimentul de la Pitesti fiind organizat dupa o idee diabolica a unor specialisti in reeducare din NKVD/KGB.

Problema sovieticilor era ca societatea romaneasca era extrem de reticenta si rezistenta in a primi ideologia si regimul comunist impus cu tancurile sovietice. Cei mai periculosi oponenti ai comunismului erau tinerii studenti, nucleul viitoarelor elitei, care, insufletiti de dragostea de tara, credinta in Dumnezeu si curajul tineretii, erau dispusi sa isi dea si viata in lupta anticomunista. Iar din randul studentilor, un numar semnificativ erau membri ai unor organizatii ale Miscarii Legionare, anticomunisti inversunati.

Planul comunistilor era sa incerce ca, prin torturi sistematice, umiliri si tratamente degradante, sa reuseasca reeducarea totala a celor mai hotarati dusmani ai comunismului. Daca reuseau sa ii transforme pe tinerii legionari din nationalisti hotarati sa moara pentru tara in comunisti sinceri fideli Moscovei, si din crestini cu credinta fiebinte in atei convinsi, schimbandu-le practic personalitatea cu 180 de grade, insemna ca experimentul a reusit. Intre anii 1949-1952, Nicolschi a vizitat in mod repetat inchisoarea de la Pitesti, vrand sa urmareasca personal cum se derula experimentul, prin care au trecut cateva mii de studenti anticomunsti, dintre care majoritatea – statistic irca 80% - legionari.

Problema comunistilor a fost ca s-a aflat in Occident depre bestialitatea experimentului, si in urma reactiilor internationale, au fost nevoiti sa il opreasca, inainte sa termine cu reeducarea oponentilor regimului. Pentru a salva imaginea regimului comunist, propaganda securitatii a lansat ideea ca de fapt a fost un experiment pus la cale de legionari, care s-au torturat singuri intre ei, fara stiinta autoritatilor, doar pentru a discredita regimul comunist din Romania! Au fost alesi 22 dintre tinerii reeducati - deveniti tortionari, ca si vinovati principali, si au fost condamnati la moarte si executati.

Subiectul a devenit in timp unul tabu in Romania. Pana recent, tema despre experimentul Pitesti, a fost doar una de nisa in societatea romaneasca. Insa, odata cu lansarea si succesul primului film despre fenomen – “Intre chin si amin” – care a facut sali pline in multe orase - subiectul a devenit mai cunoscut, iar propagandistii neo-bolsevici de serviciu, au primit ordin sa reactioneze, aratandu-se vrednici urmasi ideologici ai lui Nicolschi si ai Anei Pauker.

Va invitam sa nu va lasati mintiti in fata de niste impostori neo-bolsevici fara constiinta, pusi sa lanseze intoxicari la comanda si sa ingroape sub mizerii adevarul depre trecutul si martirii nostri. Va invitam sa cunoasteti adevarata noastra istorie, ascunsa sub pres azi, si sa respectati curajul, credinta si sacrificiul facut de toti martirii nostri anticomunsti: legionari, taranisti, liberali, sau de orice orientare politica ar fi fost, pentru ca toti s-au jertfit pentru demnitatea si libertatea Romaniei.

In imagini:
reconstituire de la Pitesti
și
Alexandru Nicolschi – seful Securitatii, uitandu-se parca cu mandrie la Madalin Hodor un pseudo-istoric. Arc peste timp.

Rusine!

Neamunit Romania


Ionel Neculai Dârjan

73 Blog postari

Comentarii