Rușinea de a fi român și ortodox...

"Cei de la Chelsea Londra au pus pe pagina lor de Facebook o poză în care apare Catedrala Mântuirii Neamului și o parte a Bucureștiului. Fotografia a strâns peste 66 de mii de reacții.
Bun...până aici totul este extraordinar de frumos, dar s-au adunat și peste 2500 de comentarii, multe dintre ele ale fraților noștri români. Ei bine, frații noștri români în loc să aprecieze gestul celor de la Chelsea și să profite de ocazie pentru a-și lăuda țara și neamul, au început să facă bășcălie și să înjure tot ce este legat de România, iar ca răul să fie maxim multe dintre comentarii au fost făcute în limba engleză, adică să înțeleagă toată planeta.
Păi fraților, dacă noi nu ne apreciem țara în care ne-am născut, în care am făcut primii pași din viață, în care am fost învățați să citim, să scriem, să socotim și în care trăiesc părinții și bunicii noștri, cum oare să o aprecieze străinii? Cum să fim respectați în Europa și în lume dacă noi urâm atât de mult tot ceea ce este al nostru, când ne urâm pe noi înșine, în definitiv!
Și ne mai mirăm de ce suntem considerați pleava Europei. Din păcate, devenim din ce în ce mai mici ca neam."

(Cătălin Amieroaie)

image