Cristian Niculescu
June 27 at 2:58 AM · Shared with Public
DA, EXISTĂ SCUTIRE DE MASCĂ!
Băi, chiar nu mai pot cu distrușii ăștia din cultul mascaților!
Să le spună cineva istericilor promotori ai botniței că sunt persoane, deloc puține, care, din motive medicale NU pot purta mască: deviație de sept, sinuzită cronică, polipi nazali, rinită, dermatită de contact, urticarie, conjunctivită, afecțiuni respiratorii precum astmul bronșic - astea sunt CONTRAINDICAȚII medicale la mască. De regulă, pentru alergici unele afecțiuni precum dermatita, conjunctivita și rinita vin la pachet, dacă poartă mască.
NU poți purta mască pe termen lung și, în unele cazuri medicale, nici chiar un sfert de oră: te sufoci, lăcrimezi, îți curge nasul, strănuți, se irită pielea sau îți vine să vomiți dacă ai cele de mai sus.
D-aia scutirea de mască din motive medicale este prevăzută în normele vieții privind protecția anti-Covid. Deci, există destui oameni care NU pot purta mască. Câți? Cel puțin 1 din 5 români ar trebui să nu poarte botniță. Nicăieri, cu atît mai puțin ore întregi, la muncă.
Prevalenţa rinitei alergice în România este de circa 21 - 23% şi a urticariei de 30%. Un milion de români au astm. Alergiile afectează aproximativ 20% din populaţia globului. Există studii care atestă că 1 din 2 copii au manifestări alergice și aici nu vorbim doar despre alergenii aerieni de sezon, ci mai ales despre cei alimentari sau medicamentoși. Ăia din hrana și pastilele cu care se îndoapă oamenii. La asta se adaugă și animalele de casă, care provoacă alergii specifice.
Iar mediul alergen a explodat în perioada carantinei.
Dezinfectarea personală cu diverse rahaturi ”hand sanitizer” (în loc de săpun sau spirt) sau dezinfecția făcută de primării cu substanțe toxice sunt tot factori alergeni.
Băi, îmbotnițaților frenetici!
Factorii psiho-emoţionali ca stresul, frica sau furia pot determina sau agrava alergiile. Sunt exact factorii generați de pușcăria din ultimele peste 3 luni, factorii care ne-au scăzut imunitatea și rezistența la orice.
Da, mascatule, poate că ăia din metrou pe care-i vezi nemascați au o suferință și contraindicație medicală! Nu te-ai gândit la asta, nu-i așa? Fiindcă tu vrei egalitate la mască pentru toți, indiferent dacă un om se congestionează sau horcăie sub ochii tăi!
Am un mesaj și pentru sărmanii care se chinuie cu masca și își agravează afecțiuni despre care habar n-au: mergeți la control ORL, oftalmolgic, dermatologic, alergologic și neapărat la testare pentru alergeni.
Cereți medicului să vă testeze pentru apnee (oprirea respirației din varii motive). Dacă veți constata obstrucții nazale sau alte dificultăți în respirație, dacă aveți reacții alergice cereți IMPERATIV să vă elibereze o scutire de mască sau contraindicație medicală. Altfel riscați să vă agravați ceea ce aveți deja, doar din cauză că vă e frică de presiunea socială a teroriștilor îmbotnițați.
Nu vă fie teamă de amendă, dacă vreun polițist spălat pe creier vă sancționează, menționați în procesul verbal că aveați scutire de mască și nu plătiți nimic. Când ajungeți cu amenda în instanță veți câștiga sigur. Dar un polițist cu cap nu riscă să te amendeze dacă ai scutire, fiindcă apoi îi poți face și lui plângere pentru abuz.

DA, EXISTĂ SCUTIRE DE MASCĂ! Băi, chiar... - Cristian Niculescu | Facebook
Favicon 
www.facebook.com

DA, EXISTĂ SCUTIRE DE MASCĂ! Băi, chiar... - Cristian Niculescu | Facebook

DA, EXISTĂ SCUTIRE DE MASCĂ! Băi, chiar nu mai pot cu distrușii ăștia din cultul mascaților! Să le spună cineva istericilor promotori ai botniței că sunt...