4 yrs ·Translate

Vaccinuri

Vaccinare antigripală: În data de 10 decembrie, ministrul sănătății Victor Costache a anunțat că a avut întâlniri cu reprezentanții medicilor de familie și cu cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta campanii de vaccinare. În urma întâlnirii a fost stabilită, de fapt, o altă întâlnire pentru anul viitor, pentru a stabili calendarul de aprovizionare cu vaccin antigripal, tot ce înseamnă campanie de vaccinare gratuită.

Victor Costache a precizat că începând din 2020, nu vrea să se repete lacunele în aprovizionarea cu doze.

Vaccinare antiHPV: În data de 15 noiembrie, Ministerul Sănătății anunța că, din luna ianuarie 2020, va începe vaccinarea gratuită antiHPV. Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20 000 de doze au fost deja distribuite la direcțiile de sănătate publică. Acordul Cadru încheiat cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare. Vaccinarea se face la fetele cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

O posibilă lege a vaccinării: În data de 17 decembrie, Victor Costache a precizat că în luna martie a anului 2020 va avea loc o dezbatere publică în privința vaccinării copiilor, iar discuțiile vor viza și condițiile în care poate fi implementată legea vaccinării obligatorii.