De ce e pașaportul verde și nu alb?

Un răspuns al Pr Savatie Baștovoi care spune lucrurilor pe nume.

Cît de grea a ajuns truda autorităților pe tărîmul vaccinării! Cît de ușor era să zici că românii nu se vaccinează deoarece nu sînt civilizați ca francezii, sau englezii, de pildă. Dar protestele de milioane din aceste țări au spulberat acest argument neghiob. Ce simplu era să susții la televizor că vaccinarea nu merge din cauză că populația nu este informată. Dar cît de greu e să ajungi să trebuiască să convingi două treimi din medici și profesorime că nu sînt destul de informați.

Dacă ar fi să ne imaginăm lumea de azi într-un mod plastic, așa cum ni-l sugerează televizorul și hotărîrile guvernelor, tabloul ar fi halucinant, ceva între peripețiile lui Guliver și Alice în țara minunilor. Vi-i imaginați pe Arafat, Cîțu, Iohanis, Ala Nemerenco, Merkel și Macron citind dintr-o carte mare pe care o ține deschisă bătrînul Biden, o carte care le luminează fețele și le bagă toate adevărurile medicinei în cap? Iar undeva jos, mulțimea zace în întuneric, neștiind să audă glasul acestor preaînțelepți mari dascăli și păstori ai lumii.

Cînd vezi fanatici care îți explică cu toată seriozitatea că virusul se răspîndește mai mult noaptea sau că la nuntă și botez virusul nu atacă pînă în 200 de persoane, iar la traningurile finanțate de UE virusul nu atacă pînă la 150 persoane (din ultimile recomandări din ro), te întrebi dacă e o greșeală de redactare, sau e o greșeală genetică în rîndul celor care ne conduc?

Nu, lumea nu neagă beneficiile științei și ale medicinei! Nu mai insistați pe această acuzație jenantă. Nu medicina este pusă la îndoială, ci moralitatea medicinei. O medicină care a impus avortul ca pe o practică la fel de normală ca schimbarea cauciucurilor, o medicină care practică operații de schimbări de sex (chiar și în rîndul copiilor), adică mutilare cu urmări cumplite, o medicină care recomandă tratamente hormonale care duc la dereglări majore, de regulă ireversibile, în rîndul unui număr tot mai mare de femei tinere, dar mai nou și bărbați, o medicină care nu are nimic de spus despre miile de produse alimentare pline de substanțe care dăunează grav sănătății, o medicină care e implicată în campanii de miliarde pentru încurajarea contracepției și sterilizării, o medicină care a scos Crucea roșie de pe toate mașinile de salvare, o medicină care nu răspunde în fața nimănui dacă cineva din noi moare în urma unei injecții sau a unei erori de tratament.

Atunci cînd această medicină se unește cu politicienii impersonali care ne conduc și vine să ne impună un Pașaport Verde și nu alb, noi toți avem temeiuri serioase să ne întrebăm: de ce? De ce e pașaportul verde și nu alb? E simplu, pentru că toată această scenetă e opera mafiei ecologiste, chiar cei care trîmbițează că planeta e suprapopulată și că singura soluție este reducerea populației ca să poată respira plantele liber. Pașaportul verde este o semnătură de stil prin care se declară explicit că vaciinarea nu are legătură cu medicina (albă), ci cu ecologia-suprapopularea (verde).

Nu avem nimic cu știința și medicina, fiecare dintre noi are cel puțin un prieten medic și, cu atît mai mult, fiecare din noi are cel puțin un medic care l-a tratat și căruia îi sîntem recunoscători pe viață. Și în URSS țăranul care refuza să-și dea calul la colhoz era prezentat ca unul care neagă eficiența tractoarelor. Nu, nici un țaran nu crede că un cal ară mai bine decît un tractor, pur și simplu el preferă să aibă pămîntul său pe care să-l are cu calul, decît să-și piardă și calul, și pămîntul.

Ne cereți libertatea în schimbul roadelor științei, de ce nu am putea să ne bucurăm de ele în mod liber?

Pr. Savatie Baștovoi


Ioan Dragoste

14 Blog postari

Comentarii