Ascult de Dumnezeu? Cum mă raportez la lume?

Reușita în viață vine atunci când credința e puternică, există iertarea, iar călăuzitorul nostru este Domnul. 

Deschizând Sfânta Scriptură și citind pasajul evanghelic unde se consemnează  "pescuirea minunată" vom vedea cât de zadarnice sunt toate strădaniile omenești fără ajutorul lui Dumnezeu. Cu ascultarea de Dumnezeu vin toate, tot binele pe care și-l poate dori inima omenească se prinde în  ascultare.Timpul a dovedit că Domnul a răsplătit împărătește ascultarea, pentru că apostolii au ajuns stâlpi ai Bisericii Lui Dumnezeu pe pământ și mari sfinți în Împărăția cerurilor. Să ne grăbim dar a urma pilda lor de ascultare. Mântuitorul stă lângă corabia fiecăruia. El, Ziditorul, ne cere să pornim spre marile adâncuri ale vietii duhovnicești, acolo unde El ne umple corabia cu tot belșugul pe care ni l-am putea dori. Să nu lepădăm îndemnul Lui de a intra în corabia noastră, în sufletul nostru, ci să ascultăm ca Petru, pentru că spre binele nostru ne cere aceasta Domnul. 

Cea mai cruntă luptă este cu noi înșine, când sufletul și mintea ne spun una și inima ne spune alta. Cu timpul Domnul ne va da răspunsurile pe care le căutăm, însă ni le va da atunci când uităm întrebările, atunci când avem puterea, credința și nădejdea de a ne lăsa viața în mâinile Domnului. Să fim cu iubire față de cei dragi, să avem mereu un mugur primăvăratic în suflet, viață și activitate! 

Omului îi place să trăiască la înălțime. La înălțimea Lui Dumnezeu ar fi bine să trăiască. Să privească lumea ca pe un dar a lui Dumnezeu și să nu judece neputințele omenești. Să priviți frumos lumea și oamenii, nu cu mândrie ci cu înțelepciune.

Dacă dorim să avem o viață  liniștită să-L avem mereu pe Dumnezeu în gând și în proiectele noastre. Oamenii ne dezamăgesc, ne părăsesc când nu ne așteptăm. Trist și dezamăgitor că uneori  nu reușim să rezolvăm problemele cerând ajutorul și mila Domnului cu toată ființa noastră. Reușita vine atunci când credința e puternică, există iertarea, iar călăuzitorul nostru este Domnul. 


Ioan Dragoste

14 Blog postari

Comentarii