Ce să-i oferim sufletului nostru ca să dobândim veșnicia?

Trupul omului este luat din pământ. Su­fletul provine de la Dumnezeu. "Și țărâna să se întoarcă în pământ, cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu care l-a dat" (Eclesiast 12, 7).

 Într-o lume din ce în ce mai materialistă și agitată uităm să ne mai bucurăm și de lucrurile aparent nesemnificative sau neimportante.

 Suntem într-o continuă alertă după cele ce țin de trup și Doamne ce mult mai neglijam cele ce țin de suflet. Avem urgențe peste urgențe încât am ajuns să strivim frumosul și să-l rupem în bucăți că doar doar vom fi mai fericiți astăzi decât am fost ieri. Apoi ne miram de ce oamenii devin ziduri care mai de care, izolate cu polistiren expandat sau extrudat, vată minerală bazaltică sau de sticlă, cu spume de tot felul. 

 Toate sunt trecătoare dar iubirea și grija noastră pentru suflet nu.  

 Desigur că trăind în lume trebuie să o "administrăm" pentru a supraviețui nu să o dominăm. 

 Lucrurile simple pot fi esențiale pentru sufletul nostru împrăștiat. Dacă ne străduim putem iubi și simplitatea. Așadar pe lângă credință sufletul are nevoie de atenția noastră. Simplitatea (smerenia), fapta bună și rugaciunea ne asigură mântuirea. 

 În final să nu uităm ce ne învață Sf. Talasie că sufletul trebuie să-și cârmuiască trupul, nu invers. "Precum lucrul lui Dumnezeu este să cârmuiască lumea, așa al sufletului este să-și cârmuiască trupul." Atenție în mâna cui vă lăsați sufletul!


Ioan Dragoste

14 Blog postari

Comentarii