Acolo unde nu există adevarul ca temei al vieții, tot ce pare aberant și monstruos, devine posibil

“Atunci cînd o țară întreagă se mobilizează să susțină prin vot că o căsătorie se face între bărbat și femeie e clar că s-a întîmplat ceva cu Adevărul.

Si dacă nu ar năvăli asupra celor ce au inițiat Referendumul o turmă turbată care răcnește că a susține căsătoria dintre un bărbat și o femeie e inuman, ai zice că nebuni sînt cei dintîi, că au purces să demonstreze că albul este alb și negrul este negru.

Uitîndu-mă la ce se întîmplă, de cîteva zile am înțeles că nu mai avem de a face cu o chestiune morală, ci cu una de sănătate mintală, cu un examen menit să stabiească disponibilitatea cetățenilor pentru orice fel de aberații: piața de organe, lichidarea organizată a bătrînilor, Eugenia (lichidarea copiilor și a fetușilor cu malformații), apologia sinuciderii, interzicerea și limitarea nașterilor, sterilizarea, pedofilia și alte monstruozități care există de acum în multe țări, iar în altele pătrund prin același fel de campanii ce se fac în grădinițe scoli si pe lingă Guverne.

Deci nu moralitatea votului se discută, căci votul nu e ceva moral, ci conținutul de adevăr al cauzei alese. A susține prin vot un lucru evident și de la sine înțeles este o lovitura dată Științei, căci lucrurile evidente și naturale sînt cele care nu au nevoie să fie demonstrate și servesc ca Argument hotărâtor in demonstrarea unei teorii. Dacă faptele evidente ajung să fie schimbate prin vot, înseamnă ca am ajuns la moartea Științei. Așadar ceea ce are de suferit este Știința, nu Biserica.

Credința și Biserica nu pot fi zdruncinate prin votul majorității, deoarece se întemeiază pe Adevăr, pe cînd Știința se întemeiază pe evidențe. Este evident că o căsătorie se face și s-a făcut de la începutul lumii între bărbați și femei care nășteau copii, dar votul mulțimii poate transforma in fapt evident și demonstrat că împerecherile nefiresti dintre bărbați precum și dintre femei sa devină “familii”, ceea ce s-a și intimplat in unele țări. Prin același procedeu se poate impune ca normă castrarea, sterilizarea, scurtarea picioarelor, eutanasia obligatorie la o anumită vîrstă, cu alte cuvinte, orice. Despre aceasta am scris un roman întreg și nu mai insist (“Diavolul este politic corect”, 2008).

Iată de ce referendumul nu mai este, în condițiile actuale, un demers moral, ci un exercițiu filozofic și științific, prin care natura si firescul să fie definite ca normă. Caci acolo unde nu există adevarul ca temei al vieții, tot ce pare aberant și monstruos, devine posibil.”

Savatie Bastovoi

 

 

sursa facebook:NEAMUNIT

 


Ionel Neculai Dârjan

73 Blog postari

Comentarii