Corectitudinea politică a Facebook


Patriarhia și sputnik.ro sunt SPAM pentru FB

FB joacă în liga neomarxist-tefelistă a corectitudinii politice, însă cei care reuşesc să-ţi închidă contul o fac utilizând instrumentele banale ale serviciului. Cea mai comună este falsa raportare a contului. Cum funcţionează: tefelistul, împreună cu vreo câţiva prieteni de-ai săi se află în lista ta de contacte şi, de pe pagina profilului tău raportează că cel care scrie nu eşti tu sau conținunutul postării este spam, stire falsa,violenta, limbaj care incita la ura etc.

Operaţiunea masivă de blocare a conturilor „incorecte politic” miroase de la o poştă a securism ordinar şi-ar trebui să primească o replică pe măsură. Problema este că lupta e inegală. În timp ce noi funcţionăm ca utilizatori normali, care-şi exprimă punctele de vedere fix ca nişte oameni, băieţii lucrează profesionist: manipulează zeci, sute sau uneori mii de conturi false simultan. Un exemplu de cont închis raportat de comunitatea LGBT. Acest cont a fost închis după cinci luni de la postarea unui comentariu în luna mai 2017 și blocat în octombrie de administratorii facebook pentru o lună.

In ultimile zile ,,political correctness" lovește din nou. Un cont de utilizator de facebook al unui preot din Bistrița Năsăud a fost închis pe motiv că ,,încalcă standardele comunității". Recent unele articole de la basilica.ro și sputnik.ro sunt considerate spam.

Oare ce va urma în aceste două săptămâni?

 

Comentarii