BMW a început producția noului Seria 8 Coupe: modelul constructorului bavarez este asamblat în cadrul fabricii din Dingo


BMW Seria 8 Coupe a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Dingolfing. Modelul constructorului german este disponibil cu două motorizări, vârful de gamă fiind capabil să ofere 530 de cai putere.

.

Noul BMW Seria 8 Coupe a intrat pe linia de asamblare a fabricii Dingolfing din Germania. Modelul constructorului german a fost prezentat cu ocazia Cursei de 24 de ore de la Le Mans și va fi disponibil în două versiuni, în funcție de motorizarea aleasă: M850i xDrive Coupe și 840d xDrive Coupe.

 Pentru ca noul Seria 8 Coupe să poată fi asamblat la Dingolfing, constructorul german a investit câteva sute de milioane de euro. Nemții au implementat o serie de sisteme de transport autonome, dispozitive inteligente și tehnologii noi.

Noul BMW Seria 8 Coupe integrează o structură ușoară, iar în procesul de producție nemții utilizează plastic, aluminiu, oțel și fibră de carbon. Plafonul este fabricat din plastic ranforsat cu fibră de carbon, un material pe care nemții îl produc tot în cadrul fabricii din Dingolfing.

BMW Seria 8 Coupe va fi disponibil cu două sistem de propulsie. Versiunea de top poartă numele de M850i xDrive Coupe și dispune de un motor V8 de 4.4 litri care produce 530 de cai putere și 750 Nm. A doua versiune disponibilă se numește 840d xDrive Coupe și integrează un motor diesel de 3.0 litri cu 6 cilindri care oferă 320 de cai putere și 680 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.9 secunde, în timp ce vârful de gamă, M850i xDrive Coupe are nevoie de doar 3.7 secunde pentru aceeași repriză.

sursa:automarket.ro

574 Vizualizări