Încotro ne îndreptăm?

Astăzi, din cauza dezumanizării vedem cum încet încet se pierd valorile umane (mai ales cele morale). Noi pe unde ne aflăm?

Chiar trebuie să mergem pe acest drum al Noii Lumi care se vrea libertină și minunată? O fi așa de simplu sa facem parte din ea? De fapt ce este această Lume și ce vrea? 

Constatăm că avem de-a face cu o Lume condusă de tot felul de ideologii noi sau vechi, care mai de care cosmetizate și parfumate cu cele mai scumpe "esențe" occidentale. Ideologiile și așa zisele viziuni progresiste sunt în stare și calcă peste cadavre pentru a-și atinge scopurile. Să ne "demonstreze" că nu există Dumnezeu, că nu El este stăpânul vieții, ci omul. Este știut faptul că nu e prima data când omul încearcă asta. Dar, așa cum vechile obiceiuri au eșuat așa vor eșua și aceste noi ideologii seculariste. Din nefericire omenirea nu a învățat nimic din trecut. Viitorul nu pare strălucit. 

Un exemplu actual care din punctul nostru de vedere este strigător la cer este cazul lui Alfie din Marea Britanie despre care voi scrie în continuare. Acest băiețel, bolnav cronic, a trebuit să moară pentru că așa a decis Statul. Prin puterea lor, judecătorii și medicii, l-au deconectat de la aparate lăsându-l să moară "cu demnitate". Auziți, "demnitate"! 

Cu toate că medicii nu i-au dat șanse copilului nici măcar la zece minute de viață, totuși el a trăit 5 zile. Singur în fața morții. Un adevărat luptător. Alfie a arătat întregii lumi că nu contrează vârsta și că poate sfida pronosticurile medicale inventate de om. Dumnezeu cel iubitor nu l-a luat imediat pe micuț ci l-a mai lăsat în viață drept mărturie ca să vedem cine este adevăratul stăpân al vieții, Dumnezeu, care iubește inima curată. "Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu" (Iisus Hristos). 

Povestea lui Alfie este cu totul aparte. Să ne gândim câte astfel de vieți  sunt sau au fost în această lume de care nu știm nimic. Doar Dumnezeu. Pe Alfie îl cunoaștem deoarece cazul lui a fost mediatizat la nivel internațional. Mai cunoaștem că a fost implicat și statul italian care a dorit să ofere acestui copil dreptul la viață. Însă judecătorul britanic (un foarte cunoscut activist lgbt), a decis ca Alfie trebuie să moară în spital fără ca părinții să poată face ceva. Ce o fi în inima părinților? Mama copilului a scris: "Băiețelului nostru i-a crescut aripi... Inimile noastre sunt sfâșiate"(Kate James). 

Ne-am putea întreba de ce nu sa făcut ceva concret pentru salvarea acestui prunc? Cine sa facă? Statul britanic? Nu, prea dezumanizant. The Queen? Ea nu a schițat public nici-o vorbă de când a apărut acest caz (cică Regina Marii Britanii este capul "bisericii" anglicane). Când unii se joacă la butoanele omenirii și vor să schimbe rânduiala firii se întâmplă lucruri rele. De fapt diavolul (dezbinare) vrea ca noi să credem că el nu există. În Sfânta Scriptură,  când Iisus Hristos a fost ispitit, diavolul își prezenta ofertele sale ca și cum el era stăpânul lumii. "Diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție dacă vei cădea înaintea mea și te vei închina mie". (Matei 4, 8-9) În alt loc se spune: "Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afara". (Ioan 12, 31) 

Sa nu ne mirăm prea mult pentru că și noi avem o parte de vină. Da, noi creștinii europeni câți am mai rămas. Se întâmplă să nu ne cunoaștem rădăcinile sau uităm de credința strămoșească. Odată cu aceste abateri am început să arătăm slăbiciune și slabanogire totală în fața vrăjmașului. Peste Europa sa așezat un nor de ceață artificială care vrea sa între încetișor în casele noastre. 

Europa trebuie să-și păstreze valorile creștine. Pe aceste valori a fost fondată, nu pe altceva. Degeaba se fac reforme politice, economice și culturale dacă nu se face reforma morală, cea mai importantă. 

O lume care se vrea fără Dumnezeu este o lume fără ideal. 

De ce se întâmplă atâtea imoralități? Fiindcă omul nu mai privește spre cer, spre slava lui Dumnezeu. 

Așadar să-L urmăm pe Hristos -  Calea, Adevărul și Viața. 

 


Ioan Dragoste

14 Blog postari

Comentarii
Dorel Badiu 4 yrs

Sarbatori FERICITE, imbelsugate, în BUNASTARE Craciun fericit si un An Nou plin de bucurii! Sanatate si noroc!
Timpul, este același ptr Bogat și ptr Sărac tot 24 de ore, MODUL DE FOLOSIRE FACE DIFERENȚA. https://docdro.id/dgmqMnS ;
MULTI ANI IN BUNASTARE VA DORESC ! https://www.docdroid.net/DU8HBBM;
Se spune că atunci când Dumnezeu a făcut lumea a împărțit fiecărui popor o țară... După un timp, la Poarta Raiului a bătut cineva. Dumnezeu a deschis poarta și a întrebat... https://docdro.id/IccuvCY;
- Cine sunteți voi și ce vreți?
- Doamne, suntem un popor fără țară. Pe noi ne-ai uitat..., nu ne-ai ales niciun loc! https://www.docdroid.net/4QnywJo;
- Nu v-am uitat. Vă așteptam la mine să vă spun că vouă o să vă dau Țara Mea să aveți grija de ea și să o înfloriți. https://docdro.id/f56OSAz;
- Îți mulțumim, Doamne, dar cum să numim această țară?
- Să-i spuneți ROMÂNIA!
- De ce România, Doamne?
- Pentru că România înseamnă OM DIN RAI! Așa am gândit EU pentru voi. https://www.csid.ro/health/sanatate/diabet-zaharat-de-tip-i-simptome-complicatii-tratament-12642736 ;
https://www.docdroid.net/DU8HBBM ;
LA MULȚI ANI, COLȚ DE RAI!
LA MULȚI ANI, PATRIA MEA! Dorel Badiu