3 yrs ·Translate

''O poveste. A Europei.
Trăiești, liniștit și calm, într-un sat din Norvegia România sau Elveția, mergi la biserică, o dată pe săptămână, crești purcei în cocina și roșii în grădină, nu deranjezi pe nimeni, iti vezi de treaba ta.
Brusc, îți aduc niște refugiați, care fug de un razboi teribil de care nimeni nu a auzit si sunt atat de stresati, incat au dreptul la o casă si minim 1000 EUR pe luna de persoana, pentru a-si calma nervii.
În doar câteva luni, săracii refugiați stresați s-au liniștit și au ocupat, deja, satul tău ca fiind al lor.
Primul lucru pe care îl vor este să li se construiască o moschee și să se inchidă biserica ta pentru că le tulbura liniștea.
Apoi, încep să strige că porcii tăi sunt animale necurate, că și câinii tăi sunt animale necurate și săracii ′′refugiați′′ se tem de ei.
Ajung să te acuze de rasism pentru că ai spus că nu pot face regulile în comuna ta și că nu este normal să le respecți toate cerințele lor, in conditiile in care ei nu respectă niciun stat sau lege locală, nu respectă pe nimeni și nimic.
Și mustrat de liderii locali, sub privirea amuzantă a ''saracilor refugiați'', intri la pușcărie pentru limbajul nerespectuos, iar proprietatea ți se confiscă în favoarea celor aflați în suferință, care vor veni, în conformitate cu legea reunirii familiilor
Deci, încet-incet, satul tău frumos nu mai este al tău, ci al celor din clanul Mustafa, din clanul Bagogo, care au devenit majoritari, în satul tău, în doar zece ani.
Aici, se termină povestea Europei și a europenilor."
Kevork Kevorkian