Mărturia unui fost #rezist, Sorin Cucerai:

«Tratamentul aplicat ieri Andreei Moldovan de Oana Lovin și cealaltă, al cărei nume îmi scapă e, fără dubiu, revoltător. Dar el are o istorie.
Nu Șoșoacă și Lovin au inventat stilul ăsta, ele doar l-au preluat. De inventat, l-am inventat noi - protestatarii „buni” din 2017-2019 și USR.
Mai țineți minte cum vedetele „civice” de atunci fugăreau pesediști, cum stăteau de pază la locuințele politicienilor în speranța că vor apuca să tragă o flegmă, cum vandalizau locuințe șamd?

👉Mai țineți minte cum, în Parlament, fata aia ( Florina Presada) transmitea live-uri isterice fugărind pesediști și întrebându-i „De ce ești, mă, corupt? De ce, mă? Zi! Coruptule!”? Cum USR venea cu talăngi și cu corturi?
👉Mai țineți minte cum toate astea erau virale, cum noi aplaudam frenetic și cum useriștii erau mândri de ei? (La vremea cu talăngile, o foarte bună prietenă, pe atunci membră a unui partid politic, m-a sunat trist-copleșit-consternată: „Cum, măi, și tu susții nebunia asta?” Fiindcă, da, și eu susțineam.)

Alții s-au uitat la noi și au învățat că așa se obține notorietate, așa produci viraluri pe Facebook și așa câștigi voturi. Și acum le avem pe Șoșoacă în Parlament și pe Lovin în stradă.

Ne e scârbă de cele care au atacat-o pe Andreea Moldovan? Ne revoltă comportamentul lor? Dacă da, ar trebui să ne fie (măcar puțin) scârbă și de noi, să ne revoltăm și împotriva noastră. Fiindcă de la noi și cu noi a început totul. Altfel suntem ipocriți.»

image