Astăzi, la o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, ne regăsim la fel de dezbinați și preocupați de orice altă temă, mai puțin de onorarea și respectarea memoriei înaintașilor noștri

• Sărbătorirea celor o sută de ani de la revenirea românilor din Transilvania alături de propriul popor, în granițele României Mari, este un moment care dă frisoane unei clase politice dâmbovițene speriate de Ungaria și șantajate de UDMR, unealta acesteia în politica românească.
Nu veți vedea manifestări de sărbătoare organizate de niciun partid parlamentar, nicio ședință solemnă, nicio cuvântare patriotică de la Cotroceni, tot așa cum a fost trecut sub tăcere tot Anul Centenarului. În 2018 am avut parte numai de scandal și instabilitate politică. Anul 2020 și această zi atât de importantă pentru românii de pretutindeni, nu numai din Transilvania, ne găsește la fel de dezbinați și preocupați de orice altă temă, mai puțin de onorarea și respectarea memoriei înaintașilor noștri care au înfăptuit ce astăzi este de neimaginat.

Poate dintr-un complex, conștienți fiind că nu se ridică nici la genunchii înaintașilor noștri, dar sigur din complicitate, lașitate, superficialitate și oportunism, politicienii de astăzi se feresc să aducă omagiu celor care au creat România Mare.

Statul modern român are nevoie astăzi, la o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, de o clasă politică puternică, solidară și coerentă atunci când sunt în joc interesele fundamentale ale națiunii. Influența tot mai mare a Ungariei și ingerințele ilegale, în afara oricăror uzanțe diplomatice internaționale, în viața economică, socială și culturală a Transilvaniei trebuie să primească un răspuns ferm din partea României.

ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională își reafirmă în această zi sfântă pentru români angajamentul total în conservarea, protejarea și afirmarea identității și a suveranității naționale.

La mulți ani, România! Ani mulți în bunăstare și unitate tuturor românilor din țară sau din afara granițelor țării!

image