ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NAȚIONALĂ - ADN
Plecând de la situația politică actuală, de la înțelegerea total greșită a adevăratelor clivaje ideologice la nivel european și internațional, de la lipsa de încredere în actualele partide politice care se transpune într-o prezență tot mai scăzută la vot, într-o dezangajare tot mai mare a cetățenilor față de problemele societății și într-o lipsă de reprezentativitate a decidenților politici, Alternativa pentru Demnitate Națională propune soluții concrete și o reașezare a dezbaterii politice.
Alternativa pentru Demnitate Națională este un proiect nou pe scena politică, inovator, atât din punct de vedere ideologic, cât și din punct de vedere organizatoric și funcțional, fiind primul proiect politic la nivel european care își propune să reinventeze toate mecanismele interne ale unui partid clasic, tradițional, folosind cele mai noi tehnologii IT.
Din punct de vedere al ideologiei și al orientării activității politice, ADN își propune să fie de la bun început, asumat, alternativa pentru tot ce a însemnat clasa politică actuală. Prin urmare, va refuza orice colaborare de tip alianță cu partide care au fost la guvernare din decembrie 1989 până astăzi.
ADN are cinci principii primordiale de funcționare, nenegociabile, obligatorii pentru toți membrii săi, principii care vor sta la baza activității Alternativei:
1. Principiul atașamentului față de valori. Cei care aderă la principiile și valorile ADN vor ști de la bun început că acestea nu sunt negociabile, sunt obligatorii pentru toți membrii săi indiferent de funcții, de vechime sau de amplitudinea vocii sale. De asemenea, fiecare membru ADN trebuie să arate atașament față de valorile naționale, de tradiții, cultură și istoria României, să fie permanent preocupat de protejarea și afirmarea acestora.
2. Principiul respectului reciproc și al cooperării. Alternativa pentru Demnitate Națională propune un alt mod de a face politică, bazat pe dialog, pe dezbatere constructivă, pe confruntarea democratică între idei, argumente și proiecte. Romania are nevoie de cooperare pe marile teme naționale. Conflictul permanent, violența de limbaj, agresivitatea în acțiunea politică, lipsa oricăror punți de comunicare între putere și opoziție fac ca România să stagneze și chiar să facă pași înapoi în domenii vitale precum sănătatea și educația.
În interiorul ADN, au fost gândite mecanisme pentru a maximiza capacitatea fiecărui membru de a-și exprima punctul de vedere și de a interveni în orice moment în dezbaterile interne, de a propune teme și soluții. Fiecare membru ADN are propria voce, amplitudinea și relevanța acestuia fiind direct dependentă de activitatea politică și de domeniile fiecăruia de competență.
3. Principiul egalității de șanse. Atât în interiorul său, dar și în societatea pentru care ADN militează, barierele de orice fel în calea afirmării fiecărui individ conform potențialului și a efortului propriu trebuie să dispară. ADN crede cu tărie și susține cu toată convingerea egalitatea de șanse între toți cetățenii acestei țări, indiferent cărei minorități i-ar aparține aceștia.
4. Principiul competenței. Organizarea internă a ADN, reinventarea mecanismelor de implicare, cooperare și afirmare a membrilor cu ajutorul unei platforme digitale care folosește cele mai noi tehnologii din domeniul IT, fac ca ca fiecare membru al ADN să aibă o voce distinctă, proprie, diferită de a celorlalți, în funcție de activitatea sa, dar și în funcție de competențele sale dovedite și validate de ceilalți membri. Evaluarea și promovarea fiecărui membru ADN se fac într-un mod obiectiv și transparent, în baza unor criterii clare, valabile pentru absolut toți membrii. Fiecare membru ADN va ști în timp real care-i este vocea și se va putea evalua singur în comparație cu ceilalți membri.
5. Principiul transparenței. Una dintre cele mai importante și revoluționare tehnologii folosite este tehnologia blockchain. Cu ajutorul acesteia, toate datele rămân înregistrate pentru totdeauna, nu pot fi modificate și vor asigura transparența maximă în tot ce înseamnă activitatea ADN, finanțarea activității, evaluarea și promovarea membrilor. Fiecare membru va avea acces toate informațiile care țin de activitatea sa, a organizației din care face parte și va putea solicita oricând informații suplimentare.
ADN se angajează total în reconstruirea demnității naționale, cu toate componentele acesteia, plecând de la convingerea că demnitatea unui popor este suma demnităților individuale ale cetățenilor săi.
Demnitatea unei națiuni se construiește prin recuperarea, promovarea și reafirmarea valorilor naționale. ADN crede în viabilitatea Uniunii Europene atâta timp cât aceasta respectă și protejează identitățile naționale. „Unitate în diversitate” trebuie să devină mai mult decât un slogan, trebuie să-și intre în drepturi ca acord ferm între statele care aleg să meargă înainte pe drumul consolid cooperării europene.

image