Oare ce se va întâmpla după înmormântarea ta?

La câteva ore după inmormantarea ta plânsetele se vor opri, iar familia ta se va așeza împreună cu prietenii la o masă unde vor mânca și vor bea. Unii la masă vor discuta tot felul de evenimente curente.

Prieteni și cunoștințe vor suna familia ta şi isi vor cere scuze că nu au putut să ajungă la înmormantare având altceva mai important de făcut. Unii la masă vor face deja planuri pentru weekendul ce le stă înainte. După ce se vor ridica de la masă unii membri ai familiei vor aduce in discuție faptul că au contribuit mai mult decât alții la inmormantare.

În următoarele zile si săptămâni telefonul tău va suna ocazional, si vei mai primi mesaje pe rețelele de socializare de la oameni care nu au realizat încă decesul tău.
La locul de muncă şeful tău va căuta un om care să te înlocuiască, iar după alte câteva zile, copiii tăi, rudele tale, se vor întoarce la școală sau la locul de muncă pentru că plansul si durerea vor trece. După o lună de zile partenerul tău, soția, soțul, se va uita la televizor la o comedie şi se va amuza. Viața prietenilor tăi, a colegilor si a familiei tale se va intoarce la normal, iar incet încet vei fi uitat.

Noi știri si noi evenimente vor apărea, iar traficul spre locul tău de muncă va fi la fel. Concertele si activitățile sportive in orașul tău se vor desfășura normal, iar slujbele la biserică vor incepe la aceeași oră. La un an după moartea ta va fi prima mare amintire, dar într-o clipită vor trece următorii ani și tot mai puțini își vor mai aminti de tine.

Poate, într-o zi, uitându-se la niște poze, un prieten își va aminti de tine, şi peste ani, din comunitatea ta, din sute de oameni cu care ai făcut cunoștință, poate va mai exista o persoană care își va mai aduce aminte de tine câteodată.

Acum gândește-te, dacă oamenii te uită atât de ușor, pentru cine te tot îngrijorezi? Din cauza cui te frămânți şi de ce te tot gândești mereu la ce zic oamenii despre tine?

Motto: Traieste viata in bine si nu lasa raul sa te conduca ci pe DUMNEZEU!

image