Interese economice straine de Romania incearca exportul gazului natural romanesc recent descoperit in Marea Neagra. In conditiile in care extinderea retelei nationale de distributie a gazelor naturale ar aduce urmatoarele beneficii in mediul rural:

- scaderea consumului (legal sau ilegal) de lemn de foc pentru incalzire si scaderea cantitatii de dioxid de carbon si pulberi eliminate in atmosfera prin arderea lemnului. MAI ECOLOGIC !

- cresterea confortului locuitorilor zonelor rurale, un factor in plus pentru a nu mai pleca in strainatate pentru conditii de trai mai civilizate.CONDITII MAI BUNE DE TRAI !

- locuri de munca pe orizontala si verticala in industrie, comert si prestari servicii (in construirea retelei, in proiectare, verificarea ,in asigurarea de materie prima si echipamente, in montajul centralelor termice de apartament Terom, Valrom, Motan, Transgaz, Total Gaz, etc). LOCURI DE MUNCA !

- mult dorita independenta energetica nationala (gresit prezentata in cazul fracturarii hidraulice si acum uitata cand e vorba de o forma de exploatare mai putin poluanta). INDEPENDENTA ENERGETICA !

- adaugarea de plus valoare resursei (in afara de redeventa mizera pierdem si o resursa careia ii putem da plus valoare, de ce sa trimitem gazul in Austria cand pot